رئیس اتاق کرمان: قیمت تمام‌شده انرژی درست محاسبه نمی‌شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: قیمت تمام‌شده انرژی در کشور درست محاسبه نمی‌شود و همین، کاهش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی درزمینه انرژی خورشیدی را نیز به دنبال دارد.

به گزارش اگزیم نیوز، سید مهدی طبیب زاده روز پنجشنبه در جلسه بررسی انرژی های خورشیدی در محل استانداری کرمان تصریح کرد: وقتی قیمت تمام شده انرژی درست محاسبه نشود، سیگنال های اشتباهی به سرمایه گذار برای رفتن به سوی انرژی خورشیدی می دهد.

وی با تشریح مشکلات حوزه تامین انرژی در واحدهای تولیدی تاکید کرد: تامین برق از شبکه موجود کشور با همین روال کنونی در سال های بعد امکان پذیر نیست لذا اگر با همین رویه پیش برویم خاموشی های زیادی را خواهیم داشت و صنایع باید خود به دنبال تامین برق و تاسیس نیروگاه باشند.

طبیب زاده با بیان اینکه باید از سایر انرژی ها برای تامین نیاز استان به انرژی استفاده کنیم افزود: ناتوانی دولت در پرداخت طلب سرمایه گذاران از جمله دیگر علت های استقبال کم سرمایه گذاران در این بخش است.

به گفته وی شرکت های انرژی های تجدیدپذیر حدود ۶ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار هستند.

وی تصریح کرد: میزان بدهی دولت به نیروگاه های خورشیدی تا پایان سال گذشته ۶ هزار میلیارد تومان بوده که سه هزار میلیارد تومان اصل و بقیه تاخیرهاست.

به گفته طبیب زاده در سال ۱۴۰۰ این میزان ۶.۵ هزار میلیارد تومان بوده که تاکنون ۱۰ درصد پرداخت شده لذا با این بدهی سنگین دولت (وزارت نیرو) به نیروگاه های خورشیدی دیگر انگیزه ای برای سرمایه گذاری و توسعه این نیروگاه ها وجود ندارد بنابراین شرط اصلی ایجاد انگیزه و تشویق برای سرمایه گذاری این است که وزارت نیرو تعهدات خود را نسبت به این تولیدکنندگان ایفا کند.
رئیس اتاق کرمان استفاده از ظرفیت های قانونی، اصلاح قیمت و پیش‌خرید انرژی های تجدیدپذیر را از جمله راهکارهای ترغیب سرمایه گذاران حوزه انرژی خورشیدی خواند و گفت: امور مربوط به انرژی خوشیدی در وزارت نیرو تقریبا متوقف شده است و این رویه با چشم انداز تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی همخوانی ندارد.

وی در عین حال تاکید کرد: در حال ایجاد انگیزه های اقتصادی برای راه اندازی انرژی خورشیدی در سرمایه گذاران هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی کرمان عنوان کرد: خوشبختانه همه مراجع ذیصلاح در بخش خصوصی با یکدیگر متحد شده اند و تلاش داریم در بودجه ۱۴۰۱ به انرژی خورشیدی توجه بیشتری شود.

به دنبال تخصیص زمین برای انرژی خورشیدی هستیم

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری نیز در این جلسه با بیان اینکه مسائل این حوزه باید قدم به قدم حل شود گفت: به جای کلی گویی باید مسائل را یکی یکی حل کنیم؛ ما نیز هر حمایتی بتوانیم انجام می دهیم.

حسین مهرابی با اشاره به برنامه احداث نیروگاه ۲ هزار مگاواتی خورشیدی در کرمان افزود: سرمایه گذار می گوید هر استانی به ما زمین دهد سریع پنل ها را می چینید؛ لذا باید بزودی زمین را فراهم کنیم تا سرمایه گذاری شکل گیرد.
وی پیشنهاد داد که در این زمینه نامه ای با امضای استاندار کرمان برای وزارت نیرو ارسال و مقدمات انجام این سرمایه گذاری فراهم شود؛ در این زمینه برخی امور با تهاتر نیز قابلیت پیگیری دارد.

برخی مصوبه ها تنها روی کاغذ هستند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان کرمان نیز گفت: فناوری و دانش تولید سلول خورشیدی در کشور وجود ندارد و استان کرمان در حال راه اندازی واحد تولیدی سلول خورشیدی است.
مهدی حسینی نژاد با تاکید براینکه به دنبال تکمیل زیرساخت های انرژی (آب، برق و گاز) صنایع هستیم تصریح کرد: صنعت استان به ۶ هزار و ۲۰۰ مگاوات برق نیاز دارد و تاکنون توسط واحدهای صنعتی حدود هزار و ۵۰۰ مگاوات تامین و هزار مگاوات نیز در حال انجام است.
این مسئول تصریح کرد: تهاترهایی که در این زمینه مقرر بود انجام شود فقط روی کاغذ بوده و عملیاتی نشده است.
وی با تبیین مسیرهای پرپیچ و خم تخصیص آب خلیج فارس به صنایع استان اظهار کرد: اولین گام کارگروه ها باید این باشد که بروکراسی اداری داخلی را حل کنند.

در این جلسه راهکارهای حل مشکلات پیش روی احداث نیروگاه ۲هزارمگاواتی خورشیدی در استان و نیز امکان سنجی تامین زمین برای آن با حضور اعضای جلسه بررسی شد.

کد خبر 48020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 6 =